Doliu la Hollywood după moartea cutremurătoare a celebrului actor Joe Lara, cel care i-a dat viaţă personajului Tarzan, iubit de o lume întreagă. Tragedia a avut loc în apropierea oraşului Smyrna, din statul Tennessee, după ce avionul în care se afla împreună cu soţia sa şi alte cinci persoane s-a prăbuşit.

Vedeta serialului „Tarzan: The Epic Adventures”, din 1996, a murit sâmbătă, la vârsta de 58 de ani, în urma unui accident aviatic îngrozitor. Acesta se afla alături de soţia sa, de pastorul Gwen Shamblin Lara, ginerele lui Gwen Shamblin Lara, pilotul avionului şi trei angajaţi ai bisericii conduse de soţia actorului. Din păcate, în urma impactului nu au existat supravieţuitori.

Potrivit presei locale, micul avion în care se aflau cele opt persoane, un Cessna C501, s-a prăbuşit sâmbătă, în lacul Percy Priest lângă Smyrna, Tennessee, la scurt timp după decolare, a declarat Administraţia Federală a Aviaţiei. Potrivit primelor informaţii, avionul cu cei sapte pasageri se îndrepta spre Aeroportul Internaţional Palm Beach din Florida.

În ciuda faptului că avionul s-a prbuşit în cursul zilei de sâmbătă, autorităţile au anunţat tragedia la 24 de ore distanţă, după încetarea căutării unor posibili supravieţuitori, fiind confirmat decesul tuturor pasagerilor. Numele victimelor s-au făcut publice după ce familiile acestora au fost anunţate de tragedie.

Potrivit oficialilor din Rutheford, echipele de căutare au găsit în lacul tragediei mai multe rămăşiţe ale aeronavei, dar şi rămăşiţe umane.

Regretatul actor s-a născut pe data de 2 octombrie 1962, în San Diego, California. Pe durata carierei sale în cinematografie, Joe Lara a avut mai multe roluri în filme de acţiune, dar şi în seriale de televiziune, însă cel mai cunoscut a fost personajul Tarzan din filmul „Tarzan in Manhattan”, din 1989, şi continuarea din serialul “Tarzan: The Epic Adventures”, din 1996.

Printre filmele în care a jucat se numără şi “Sunset Heat” (1992), “Baywatch” (1993), “American Cyborg: Steel Warrior” (1993), “Steel Frontier” (1995), “Warhead” (1996), “Operation Delta Force” (1997), “Conan the Adventurer” (1998), “Armstrong” (1998), “Doomsdayer”( 2000) şi “Dead Man’s Run” (2001).

Specialist în arte marţiale, William Joseph Lara renunţase  la cariera din lumea filmului, dedicându-se în totalitate muzicii country.