„Mein Kampf”, cartea care ne prezintă viziunea lui Hitler despre o Germanie renăscută după Primul Război Mondial, împreună cu ideologia sa naţional-socialistă cu puternice nuanţe rasiste, a făcut înconjurul lumii şi continuă să suscite interesul, însă ediţiile cu semnătura dictatorului nazist sunt cu adevărat rare . Drept dovadă stă licitaţia recentă a două ediţii cu autograf, care a obţinut un rezultat mult mai bun decât aşteptările experţilor.

Două copii ale manifestului lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”, care au pe primele pagini semnătura liderului nazist, s-au vândut cu 64.850 de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate recent la Los Angeles, notează publicaţia online CS Monitor.

Cele două copii cu autograf au fost oferite drept cadouri de Crăciun şui Josef Bauer, ofiţer în cadrul armatei germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi unui ajutor de-ai lui Hitler care a participat la tentativa de lovitură de stat din 1923.

Deşi copii după „Mein Kampf” nu sunt rar, cărţile însemnate cu autograful liderului nazist sunt doar câteva. La licitaţia de la Los Angeles şi-au exprimat în mod special interesul 11 persoane.

Specialiştii au estimat că licitaţia cărţilor se va opri în jurul preţului de 20-25.000 de dolari, însă doritorii nu au renunţat uşor şi au crescut miza până licitaţia s-a oprit la 64.850 de dolari.

„Mein Kampf”, spre deosebire de însemnele şi unele filme şi cântece naziste, nu este interzisă în Germania.