Apărută în 2012, cartea lui John Green, „The fault in our stars” şi tradusă în limba română sub titlul „Sub aceeaşi stea”, a devenit rapid cea mai bine vândută carte în Statele Unite, apoi şi la nivel internaţional.

După saga „Amurg” a lui Stephenie Meyer, cartea lui John Green a devenit preferata adolescenţilor din lumea întreagă. Ecranizarea care a avut premiera acum câteva luni îi prezintă pe Shailene Woodley, Ansel Elgort şi Willem Dafoe cum încearcă să supravieţuiască celei mai nemiloase boli din lume, cancerul.

Chiar dacă a devenit rapid unul dintre cele mai profitabile filme ale anului, părinţii nu au aceeaşi părere despre emoţiile transmise de către carte şi film, iar Karen Krueger, un părinte din Statele Unite, a cerut interzicerea cărţii în şcoli.

Aceasta s-a simţit extrem de deranjată de limbajul crud şi de conţinutul sexual care este nepotrivit pentru copiii săi.

„Nu cred că este potrivit pentru un copil de 11, 12 sau 13 ani să citească această carte. Am fost chiar şocată.”

Împreună cu mai mulţi părinţi, aceasta a reuşit să obţină interzicerea distribuirii cărţii adolescenţilor din Riverside, California.

Autorul, John Green, a simţit să răspundă la această măsură drastică, iar vanityfair.com prezintă răspunsul său ironic, vizavi de această măsură neobişnuită:

„Bănuiesc că sunt fericit şi trist, în acelaşi timp. Sunt fericit pentru că tinerii din Riverside, California, nu vor fi niciodată martori la moarte, din moment ce ei nu îmi vor citi cartea, ceea ce este grozav pentru ei.

Dar, de asemenea, sunt trist, pentru că eu chiar am crezut că o să îi învăţ pe tinerii din Riverside că oamenii mor şi, prin urmare, le voi zdrobi visele despre nemurire”.