Melania Trump, prima doamnă a Statelor Unite, a stârnit un val de reacţii în mediul online după ce a purtat o haină Dolce & Gabanna în valoare de 46.000 de euro în timpul vizitei în Italia.

Viu colorată, înflorată, în stil baroc, botezată Flor 3D, haina a atras atenţia datorită preţului, apropiat de salariul mediu pe anul 2015 al unui american.

De vineri, când Melania Trump şi-a făcut apariţia purtând piesa vestimentară în ultima oprire din turneul preşedintelui american în Italia, numeroase reacţii au apărut în mediul online. Cele mai multe vorbesc despre gestul excesiv făcut de prima doamnă.

Revista americană Page Six crede că, în realitate, Melania Trump, a făcut o demonstraţie de forţă şi eleganţă, pentru a se răzbuna pe designerii de modă care au refuzat să îi ofere creaţii vestimentare. De cealaltă parte, ziarul Washington Post a găsit un sens în alegerea făcută pentru o vizită în Sicilia. ”Sincer, haina înflorată este frumoasă”.

Designerul Stefano Gabanna i-a mulţumit Melaniei Trump prin intermediul contului său de Instagram pentru că a ales una dintre creaţiile companiei sale şi chiar a comparat-o cu Sofia Loren.

Modelul purtat de prima doamnă face parte din colecţia de toamnă 2017, potrivit CNN.

Melania Trump este o admiratoare a casei italiene de modă şi a folosit mai multe creaţii vestimentare semnate D&G în turneul întreprins luna aceasta alături de soţul ei.

Pe reţelele sociale, preţul hainei soţiei preşedintelui SUA a fost comparat cu salariul mediu al unui american în 2015, 50.000 de euro, dar şi cu polemica stârnită de Michelle Obama, când a purtat o rochie de 1.800 de euro.