Cântăreaţa Shakira este acuzată de plagiat într-un proces intentat de un cubanez care susţine că piesa ”La Bicicleta” conţine părţi copiate dintr-un cântec al său, informează BBC.

Livan Rafael Castellanos a depus plângere împotriva columbienilor Shakira şi Carlos Vives, pe care îi acuză că au copiat o parte dintr-un cântec pe care l-a cumpus in urmă cu 10 ani.

Pentru ”La Bicicleta”, cei doi au câştigat două Latin Grammy, în 2016 - pentru cântecul anului şi înregistrarea anului.

Plângerea a fost depusă în Spania, unde trăieşte cântăreaţa columbiană.

Livan Rafael Castellanos susţine că Shakira şi Carlos Vives au copiat un vers şi linia melodică a refrenului piesei ”Yo Te Quiero Tanto” (1997).

Un purtător de cuvânt al curţii de justiţie spaniole a spus că acest caz este centrat pe dreptul de proprietate intelectuală şi are în prim plan melodia şi versurile refrenelor celor două cântece.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, născută pe 2 februarie 1977, este cântăreaţă, compozitoare şi dansatoare columbiană cu origini libaneze. După ce s-a lansat pe scena latino-americană în anii 1990, a devenit cunoscută pe plan internaţional în 2002 cu single-ul ”Whenever, Wherever” şi albumului ”Laundry Service”. 

viewscnt