La 30 octombrie 2015, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa şi în jur de 180 au fost rănite, conform unui bilanţ provizoriu, în urma unui incendiu izbucnit în clubul bucureştean Colectiv.

Cel mai grav incendiu din istorie petrecut într-un club a avut loc la 28 noiembrie 1942, în clubul Cocoanut din Boston, SUA. Au murit 492 de oameni, în condiţiile în care capacitatea legală a clubului era de 460 de persoane. Localul fusese decorat în aşa fel încât să semene cu un paradis tropical, cu palmieri de hârtie, fâşii de mătase colorate şi alte materiale inflamabile. Din cele 13 uşi ale clubului, doar cea principală şi alte două uşi mici de acces erau deschise. Incendiul a pornit de la folosirea neglijentă a unui băţ de chibrit.

Al doilea cel mai grav incendiu din lume petrecut într-un club a avut loc în subsolul clădirii Dongbu din oraşul Luoyang, provincia chineză Henan. Catastrofa, care a avut loc în ziua de 25 decembrie 2000, a ucis 309 persoane, inclusiv muncitori care lucrau la etajele superioare ale imobilului.

Un număr de 242 de morţi este bilanţul incendiului petrecut, la 27 ianuarie 2013, în clubul de noapte Kiss din Santa Maria, Brazilia. Alţi 630 au fost răniţi. Este considerată a doua cea mai mare catastrofă produsă de flăcări din istoria Braziliei, întrecută doar de incendiul de la Marele Circ American din 17 decembrie 1961, oraşul Niteroi, care a ucis 503 oameni.

În acest top de tristă amintire, locul patru în funcţie de numărul victimelor este ocupat de focul de la clubul Rhytm din Mississippi. În noaptea de 23 aprilie 1940, 209 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alte sute au fost rănite.

Cel mai grav incediu petrecut la un club din istoria Argentinei s-a înregistrat la localul numit Republica Cromanon, la 30 decembrie 2004. Au murit 194 de oameni. Flăcările au pornit de la efectele pirotehnice folosite pe scenă de trupa Callejeros. În public se aflau 3 000 de persoane.

Incendiul de la Beverly Hills Supper Club, Kentucky, din seara zilei de 28 mai 1977, a luat viaţa a 165 de oameni şi a rănit peste 200.

Cel mai grav incendiu din istoria Filipinelor s-a produs la discoteca Ozone, oraşul Quezon, la 18 martie 1996. Ieşirea din club a fost blocată, din exterior, de responsabilii cu securitatea localului, care au crezut că înăuntru avea loc o revoltă.

Cel mai mare incendiu din Rusia, petrecut după căderea URSS, a fost cel din noaptea de 5 decembrie 2009, la clubul de noapte Khromaya Loshad din oraşul Perm. Au decedat 156 de persoane, în jur de 160 fiind grav rănite. Deşi ipoteza iniţială a fost cea a unui atac terorist, ancheta a scos la iveală folosirea iresponsabilă a efectelor pirotehnice ca fiind cauza tragediei.