În urmă cu câteva luni, o familie de berze a devenit motivul de scandal într-o comună argeşeană, iar cuibul acesteia a fost distrus printr-un ordin al ministerului Mediului, anunţă Digi24

În ciuda localnicului care a cerut ca familia de berze să fie alungate din locul în care au stat în ultimii ani, ceilalţi săteni se bucură să vadă că înaripatele au scos pui, patru la număr.

Cele două berze care au devenit recent părinţi au trecut prin clipe grele în luna februarie, atunci când un localnic nemulţumit a cerut să fie mutat cuibul din curtea sa, pe motiv că fac multă murdărie. Berzele nu au fost impresionate de toate demersurile pentru a le fi mutat cuibul la peste o jumătate de kilometru faţă de cel vechi şi şi-au construit un alt cuib la doar 50 de metri de cel vechi, unde barza a depus ouă şi le-a clocit.

„Pe la sfârşitul lunii iulie, puişorii vor fi deja tineri, juvenili. Ar trebui să părăsească cuiburile spre finalul lunii iulie, urmând ca spre finalul lunii august, perioada premigraţiei, să se hrănescă îndeajuns”, a spun Mirela Ridiche – ornitolog la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Craiova pentru Digi 24.

Păsările continuă să fie foarte iubite de către localnici, iar aceştia urmăresc cu mult interes activităţile zilnice ale acestora.