Şeful Apple, Tim Cook, a declarat revistei Fortune că vrea să doneze averea sa, estimată la 785 de milioane de dolari, după ce va plăti pentru finanţarea educaţiei nepotului său în vârstă de 10 ani.

Fortune estimează averea lui Cook , în baza acţiunilor Apple deţinute, la circa 120 de milioane de dolari. Directorul general al Apple mai are în proprietate acţiuni restricţionate al Apple în valoare de 665 de milioane de dolari, arată MEDIAFAX.

Dezvăluirea făcută de Cook, în vârstă de 54 de ani, este un exemplu al numărului tot mai mare al bogaţilor interesaţi de gesturi filantropice.

Miliardarul Warren Buffett încurajează marii miliardari să cedeze cel puţin jumătate din averile lor, din timpul vieţii, prin intermediul campaniei "Giving Pledge", pe al cărui site figurează fondatorul Microsoft Bill Gates, cel al Facebook, Mark Zuckerberg, şi Larry Ellison, de la Oracle.

În ultimii ani, Tim Cook a început să vorbească mai deschis despre probleme precum mediul sau drepturile civile. El a recunoscut recent că este homosexual, a vorbit împotriva discriminării sexuale, în timpul unui discurs susţinut la admiterea sa în Alabama Academy of Honor, anul trecut.