”Footballers Supporters Against Gambling Adverts” este o mişcare ce reuneşte suporteri care au fost sau încă sunt dependenţi de jocuri de noroc, precum şi familiile celor care s-au sinucis din cauza dependenţei. Grupul a lansat peste 20 de petiţii prin care vrea să strângă un milion de semnături şi să determine echipele profesioniste de fotbal să încheie contractele de sponsorizare cu firmele din industria pariurilor.

 

”În niciun alt domeniu prezenţa fatală a jocurilor de noroc nu se observă mai tare decât în fotbal, care acţionează ca un cârlig şi atrage tinerii să parieze pentru prima dată, pregătindu-i pentru o viaţă de dependenţă”, se arată în comunicatul grupului.

 

Conducerea Premier League (prima ligă profesionistă de fotbal din Anglia) a cerut cluburilor să voteze dacă sunt de acord cu o interdicţie voluntară în acest sens, înainte de o eventuală intervenţie din partea guvernului. De altfel, Premier League a susţinut o iniţiativă de renunţare la aceşti sponsori, printr-un plan pe trei ani, însă este nevoie de votul a cel puţin 14 cluburi din cele 20.

 

Sezonul trecut, aproape jumătate dintre cele 20 de cluburi din prima ligă au avut pe tricourile de joc sponsori din domeniul jocurilor de noroc. Guvernul ar fi trebuit să publice o Cartă Albă pentru gestionarea problemelor din industria de gambling, însă demersul este întârziat de alegerile pentru înlocuirea lui Boris Johnson. Iniţiativa nu are susţinere din partea conservatorilor mai vechi în partid, care se opun unor reglementări suplimentare.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro