Loalwa Braz Vieira, interpreta hitului Lambada, a fost găsită carbonizată în maşina sa, joi, la Saquerema, pe litoralul regiunii Rio de Janeiro, iar circumstanţele morţii artistei au stârnit semne de întrebare din partea anchetatorilor. În urma unei investigaţii de amploare, poliţiştii au anunţat că aceasta a fost ţinta hoţiilor, care apoi au ucis-o şi i-au dat foc.

Un angajat ce lucra ca manager la un restaurant deţinut de Loalwa, a mers la Poliţie şi a declarat că a fost martor la moartea acesteia. În urma celor relatate, oamenii legii aflau că patru bărbaţi au intrat în casa ei, au furat obiectele de valoare şi au răpit-o pe cântăreaţă.

Pentru a lămuri cazul, investigatorii au început să-l întrebe mai multe, iar el a clacat şi a mărturisit crima. În cele din urmă s-a aflat că managerul şi încă doi tineri au pornit spre casa artistei cu gândul să o jefuiască.

Când au ajuns acolo, Loalwa Braz Vieira s-a luptat cu ei, dar a fost bătută, înjunghiată mortal şi dusă în maşina ei.

Pentru a-şi pierde urmele, hoţii au încercat să fugă cu maşina ei, dar după un kilometru, autoturismul a avut probleme tehnice, aşa că ei au decis să-i abandoneze trupul în maşină şi să-i dea foc.