Un tânăr chitarist a postat pe internet o versiune a cântecului “Hexagone”, scris în 1975 de Renaud, cu titlul “#JesuisCharlie”, având versuri rescrise pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului comis miercuri la sediul din Paris al revistei “Charlie Hebdo”, scrie nouvelobs.com.

Prezentându-se drept JB Bullet, artistul se adresează direct teroriştilor care au ucis la Paris, pe 7 ianuarie, 12 ziarişti într-un atac împotriva unui ziar satiric. “Nu mă tem de tine, extremistule care i-ai doborât pe jurnaliştii noştri, tu crezi că poţi fi considerat cruciat ucigându-ne gardienii păcii ?”, se spune în versurile piesei care are deja 6,5 milioane de vizualizări pe internet, peste 150.000 de like-uri şi circa 12.000 de comentarii. Iar aceste cifre sunt în continuă creştere.

JB Bulett arată că nu obişnuieşte să promoveze cântece de protest, videoclipurile sale fiind, după propria apreciere, foarte obişnuite şi din categoria muzicii lejere, însă evenimentul tragic de la Paris i-a insuflat curajul de a scrie acest text pe muzica lui Renaud în seara zilei atentatului, înainte de a se derula imaginile şocante pe care le-au difuzat televiziunile, mai scrie nouvelobs.com.

Autorul cântecului, care poate fi descărcat la adresa https://mega.co.nz/#!HQFGjJDA!9ngm4DJ, a făcut un apel la solidaritate, la dreptate şi a avertizat asupra nevoii de a-i pedepsi pe cei vinovaţi astfel încât astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciodată