Filmul "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri, al treilea şi ultimul din seria "Hobbitul", a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 56,22 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Filmul  încheie povestea lui Bilbo, Thorin şi a gnomilor. Eroii care l-au trezit pe Smaug din culcuşul său din Erebor se vor lupta acum cu acesta, în speranţa că vor distruge răul pentru totdeauna. Gandalf descoperă însă ceva şi mai înfricoşător în Dol Guldur. Filmele din trilogia Hobbitul spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor".

Pe locul al doilea se află comedia de familie "O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului " regizată de Shawn Levy cu încasări de 17,3 milioane de dolari. Pelicula îi are în rolurile principale pe Ben Stiller şi Robin Williams, acesta fiind ultimul film în care apare Williams, care a murit în luna august. Protagonistul, Larry Daley, călătoreşte în jurul lumii şi aduce lângă el noi personaje, alături de cele deja cunoscute, în încercarea de a salva magia de la dispariţie.

Comedia muzicală "Annie", regizată de Will Gluck, a debutat pe locul al treilea în box office, cu încasări de 16,3 milioane de dolari, de vineri până duminică, iar, pe locul al patrulea, cu încasări de 8,06 milioane de dolari, s-a clasat filmul "Exodus: Zei şi regi ", aflat în al doilea weekend de difuzare.

Mediafax