Vasilica Tastaman a fost una dintre femeile fatale ale României şi o actriţă de excepţie, despre care marele Radu Beligan afirma: „Aş spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman'. A fost căsătorită de două ori, cu antrenorul Emeric Ienei şi Dan Tufaru – pe care l-a despărţit de Anda Călugăreanu şi l-a iubit nebuneşte pe actorul Gheorghe Dinică., scrie viva.ro

Originară din Brăila, Vasilica Tastaman şi-a descoperit pasiunea pentru teatru la 16 ani, când a debutat într-o piesă de teatru din oraşul natal. Până la acea vârstă, a fost ucenică la o fabrică de textile din zonă. Fără studii de artă teatrală, Vasilica a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giuleşti şi Bulandra, însuşi marele Beligan recuoscându-i talentul extraordinar.


„Aş spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăşi este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viaţa mea', mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Lucia Sturdza Bulandra i-a schimbat viaţa

Cariera Vasilicăi Tastaman s-a datorat, în cea mai mare parte, doamnei scenei româneşti, Lucia Sturdza Bulandra. Vasilica era angajată a Teatrului Municipal Bucureşti, astăzi Teatrul Bulandra, condus, la acea dată de Lucia Sturdza Bulandra. La urechile directoarei teatrului ajunge, într-o zi, zvonul că actriţa ei preferată vrea să părăsească teatrul şi să se întoarcă la Brăila. Intrigată, Lucia Sturdza Bulandra o cheamă la ea şi îi cere detalii legate de decizia de a părăsi teatrul bucureştean şi Bucureştiul, potrivit antena3.ro.

Cu acest prilej, Lucia Sturdza Bulandra află cu stupoare că Vasilica nu avea unde locui: Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat… să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!. Lucia Sturdza Bulandra a luat rezolvarea problemei pe umerii ei, s-a înfiinţat la Primărie şi i-a cerut personal primarului o locuinţă pentru Vasilica Tastaman. Refuzul primarului a determinat-o pe marea Lucia Sturdza Bulandra să recurgă la un gest extrem: s-a aruncat în genunchi şi l-a implorat cu lacrimi în ochi să o ajute cu o locuinţă. La distanţă de doar câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în locuinţa obţinută cu ajutorul directoarei.

L-a despărţit pe Dan Tufaru de Anda Călugăreanu

În volumul „Vasilica Tastaman. Femeia fatala a Romaniei – Volumul X', Boerescu Dan-Silviu o prezintă astfel pe actriţă: „Femeia care a despărţit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică şi a altor vedete, dar şi soţia celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Jenei, a fost o actriţă talentată şi cu mult sex appeal, care a răvăşit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80.

Partenera lui Dem Rădulescu din „Astă seară dansăm în familie' a fost o blondă fatală cu un râs spumos şi o voce absolut inconfundabilă. În 1981, s-a stabilit în Suedia, revenind în ţară abia 20 de ani mai târziu, pentru a-şi aştepta sfârşitul acasă, fiind răpusă de o boală neiertătoare”.

'M-am întâlnit cu ea, cu familia şi mi-a povestit multe lucruri interesante. Mi-a spus că regretă că a plecat, că n-a ramas aici. A avut o bucurie fantastică atunci când s-a reîntors în ţara”, şi-a amintit Emerich Ienei, bărbatul care a fost căsătorit cu Vasilica timp de 10 ani.

A fost iubita secretă a lui Gheorghe Dinică

Vasilica Tastaman a fost măritată de două ori, cu antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), apoi cu Dan Tufaru, fostul soţ al Andei Călugăreanu. Atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soţul Andei Călugăreanu.

Actorul Vladimir Găitan îşi amintea, la un moment dat, de povestea fulgerătoare de iubire dintre Vasilica Tastaman şi Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani: „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu'.

Vasilica a divorţat de Emeric Jenei, iar Dan Tufaru s-a despărţit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puţin de un deceniu şi a fost unul cu năbădăi, actriţa având câteva derapaje erotice, iar Dan Tufaru apucându-se serios de băutură, potrivit avantaje.ro.

Pe lângă Dan Tufaru, un alt bărbat care i-a făcut inima să tresare a fost Gheorghe Dinică. Dinică era foarte  discret. Eram odată şi îmi zice: ia stai, mă, să-i iau un buchet de flori'. Să înţeleg că a iubit-o? Da, dar acum mulţi ani, dar frumos, frumos, sentimente interioare şi nu gargară inutilă.”, povestea, în trecut, pentru Doamne de poveste' actorul Dumitru Rudăreanu.