Scriitorul american George R.R. Martin, cel care a creat mitologia din „Jocul Tronurilor“ şi a creat un continent imaginar plasat evul mediu cu accente fantastice a mărturisit că filmul „Urzeala Tronurilor“ nu a portretizat perfect ţinutul Westeros, potrivit imaginaţiei şi propriei viziuni.

„Am vrut versiuni cât mai corecte ale castelelor. Am avut o serie de artişti care le-au desenat şi unele dintre ele erau tablouri minunate, dar nu coincideau neapărat cu ceea ce îmi imaginam eu“, a mărturisit Martin, pentru „Huffington Post“. Autorul a mai precizat că pentru „The World of Ice & Fire“, noua sa carte din seria care stă la baza serialului, a lucrat îndeaproape cu artiştii pentru a face locurile să semene cât mai bine cu cele pe care şi le-a imaginat „cu ochii minţii“.

Tronul de Fier este cel pentru care se duc bătălii sângeroase şi se „ţes“ urzeli. Totuşi, George R.R. Martin a mărturisit: „Arată foarte bine şi a devenit un simbol, dar nu este cu adevărat Tronul meu de Fier. În această carte veţi vedea cum arată de fapt.“

Winterfell : „Am ştiut că Ted Naismith (artistul vizual – n.r.) va obţine unele dintre cele mai frumoase peisaje şi ştiam că este un om care dă naştere unor mari opere arhitecturale, aşa că am lucrat împreună pentru acest lucru“, a declarat autorul, citat de „Huffington Post“.

Când a vorbit despre Debarcaderul Regelui, Martin a spus că locurile alese de echipa HBO pentru a filma sunt absolut extraordinare, dar niciunul dintre ele nu este exact la fel ca cele pe care el le-a descris în romanele sale.

Zidul împăratului roman Hadrian din Marea Britanie, cel care despărţea teritoriul roman de cel barbar (actuala graniţă dintre Scoţia şi Anglia) a fost inspiraţia lui Martin pentru a crea celebrul Zid. Autorul a declarat că vizita făcută la Zidul lui Hadrian i-a dat un „un sentiment profund“ pe care a vrut să-l aducă la viaţă prin munca sa.

„Dragonstone a fost îngrozitor“, a spus Martin atunci când a descris dificultatea de a fi desenat, dar a recunoscut că este una dintre cele mai fidele imagini.

Sursa: Adevărul