Practicanţii terapiei coreene Su Jok susţin că nuanţele de roşu, galben verde sau porcocaliu ne ajută să ne tratăm afeţiuni precum astmul, bronşita, bolile de stomac sau de ficat.

Terapia Su Jok, te învaţă, în primul rând, să fii în armonie cu mediul înconjurător. În acest fel, se poate menţione starea de sănătate. Dacă, totuşi, apar probleme la acest capitol, se intervine cu tehnici ca presopunctura în palmă sau în talpă, aplicarea magneţilor sau a culorilor.

În cazul afecţiunilor acute, efectul apare imediat. Când vorbim de boli cronice, este nevoie de microacupunctură coreană, numită aşa pentru că acele sunt mai mici decât cele din acupunctura clasică. Inconvenientul acestei tehnici este că tratamentul este de lungă durată şi rezultatele se văd în timp.
Coreenii cred că problemele de sănătate se pot remedia şi prin terapia de nuanţe. Sănătatea este infuenţată de culoarea hainelor pe care le purtăm, a camerei în care dormim sau a mâncării pe care mâncăm. Este foarte important să se folosească culorile pastelate, nicidecum ţipătoare.

Iată care sunt nuanţele care vă pot ajuta să amelioraţi suferinţa:

Culoarea galbenă face stomacul, pancreasul şi sistemul limfatic să funcţioneze cât mai bine.

Culoarea roşie influenţează sângele, inima şi intestinul subţire. Este indicată în caz de anemie, oboseală, tonus scăzut, astm bronşic şi bronşite.

Verdele pune organismul în mişcare, mai ales sistemul muscular, ficatul şi verzica biliară.

Portocaliul este culoarea echilibrului, bună pentru orice fel de afecţiune. Are capacitatea de a stimula imunitatea, de a echilibra sistemul nervos central şi toate glandele endocrine.

Combinaţia alb-maro este benefică intestinului gros şi plămânilor. Albul este indicat în gripe sau bronşite.