Demarăm astăzi un nou proiect, prin care dorim să vă prezentăm nume extraordinare care fac cinste Ploieştiului. Vom scrie despre muzicieni, matematicieni, dansatori, profesori, actori, vom scrie despre oameni, oameni care ar putea oricând să fie desemnaţi cetăţeni de onoare ai Ploieştiului

Astăzi vi-l prezentăm pe tânărul Dan Andrei Văleanu, bursier al Fundaţiei Principesa Margareta a României. Are 17 ani şi este elev la Liceul de Artă Carmen Sylva Ploieşti, specializarea clarinet. Provine dintr-o familie de muzicieni ploieşteni, tatăl său fiind percuţionist la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti

“Prin muzică simt că pot trăi, simţi şi gândi mai frumos, mai adevărat, mai intens. Nu concep o existenţă fără muzică de bună calitate: am crescut cu muzica în casă, în şcoală şi în suflet. Muzica e esenţială pentru mine, pentru că ea nu mă dezamaăgeşte niciodată, ci îmi răsplăteşte întotdeauna eforturile” , susţine  Andrei Văleanu.

De-a lungul anilor, tânărul clarinetist a adunat mai multe premii, dar cea mai importantă realizare de până acum a fost pentru el  colaborarea cu  orchestra liceului, cu care a concertat în ţară dar şi în Croaţia.

Andrei este pasionat de ukulele, călătorii şi orice sport de echipă şi voluntar în mai multe organizaţii umanitare. Îl are ca model de carieră pe jazz-manul Benny Goodman, cel mai cunoscut clarinetist de jazz din lume.