Pelicula "Despre oameni şi melci" în regia lui Tudor Giurgiu îşi adaugă în nou trofeu în palmares, echipa de actori a filmului câştigând "Premiul de interpretare" la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg, care s-a desfăşurat în perioada 13-22 septembrie.
Juriul a fost impresionat de prestaţia întregii distribuţii, motiv pentru care a decis să acorde un premiu colectiv, se arată într-un comunicat Libra Film Production.
Juriul care a acordat premiul a fost unul internaţional şi i-a avut în componenţă pe Marion Döring, directorul Academiei Europene de Film, criticul de film Barbara Lorey de Lacharriere şi regizorii Juris Poskus şi Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul şi producătorul Sergey Bodrov a prezidat juriul.

"Despre oameni şi melci" a participat şi la Festivalul de Film LET'S CEE (13-21 septembrie) din Viena, adresat producţiilor din Europa Centrală şi de Est, şi va putea fi văzut şi în secţiunea Eastern View a Festivalului Internaţional de Film de la Cambridge (19-29 septembrie).

Recent, filmul regizat de Tudor Giurgiu a fost selectat la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului de Film Mediteranean CINEMED de la Montpellier (25 octombrie-2 noiembrie). Ediţia din acest anunţă peste 250 de filme incluse în diferite secţiuni.

"Despre oameni şi melci" este o coproducţie româno-franceză, 2012, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).