Poppy a fost recunoscută ca fiind cea mai bătrână pisică în viaţă, numele felinei în vârstă de 24 de ani, echivalentul a 114 ani omeneşti, fiind trecut luni în Cartea Recordurilor. Poppy, născută în februarie 1990, este cu un an mai în vârstă decât cea mai bătrână femeie din lume, Misao Okawa din Japonia. 

 
Pisica Poppy din Bournemouth (Marea Britanie) a detronat-o astfel pe Pinky, felina care a deţinut, până acum, recordul de cea mai în vârstă pisică şi care a murit, anul trecut, la vârsta de 23 de ani.
 
Deşi are severe probleme auditive şi o vedere foarte slăbită din cauza vârstei înaintate, Poppy continuă să facă pe „şefa” în casă, mărturiseşte stăpâna sa, Jacqui West (48 de ani). 
 
„Multe persoane m-au întrebat care este secretul longevităţii lui Poppy. Bănuiesc că ţine de alimentaţia sănătoasă pe care a avut-o şi de faptul că a fost mereu activă”, a spus Jacqui West, care le-a scris oficialilor de la Guinness World Records în februarie anul acesta, când Poppy a împlinit venerabila vârstă „pisicească” de 24 de ani. 
 
Potrivit lui Craig Glenday, redactor-şef Guinness World Records, organizaţia primeşte foarte multe scrisori din diferite zone ale Globului în care expeditorii susţin că pisicile lor sunt cele mai în vârstă din lume, dar, după o scurtă investigaţie, oficialii Guinness World Records au constatat că titulatura de cea mai bătrână pisică în viaţă îi revine „britanicei” Poppy din Bournemouth.