În perioada în care sunt la modă brazii eco, un inginer român propune un pom de Crăciun...invizibil. Pe blogul Anei Maria Caia găsim un tutorial despre cum să realizezi un brad invizibil, brad care are avantajul că este şi foarte ieftin.

Vă prezentăm integral modul în care poti realiza brăduţul invizibil.Trebuie să ştiţi, însă, că aveţi nevoie de foarte multă răbdare...

„Sora mea, Olga Caia şi soţul ei, Vlad Murariu, au împodobit anul ăsta un brad invizibil, care arată minunat. Pentru că mi se pare o idee bună, eco, trendy, ieftină şi inteligentă, l-am rugat pe Vlad să explice cum l-a făcut.

“Îţi trebuie:

    Cam 60 de globuri de mărime medie, uşurele şi finuţe, în culori asortate

    Aţă transparentă (se găseşte greu dacă o cauţi în MegaImage)

    Foarfece care să taie

    Câteva coli A4 la culoare cu tavanul camerei în care pui bradul

    O bandă adezivă sănătoasă, adicpă chiar adezivă

    O facultate de ingineri terminată :)

Timp estimat: Două ore

Cost (minus neuroni prăjiţi şi febră musculară): 50 de lei.

Cum faci:

1. Taie colile în bucăţele lungi de un deget şi late de jumătate, împătureşte-le cât mai şi găureşte-le la mijloc. Trece firul de aţă prin hârtie, apoi prin glob şi înnoadă-l la ambele capete. Nu te zgârci. Bagă un nod dublu.

2. Fă-ţi curaj şi lipeşte firul de tavan cu bucăţele de bandă adezivă aproape de capătul cu hârtie. Dacă firul alunecă prin bandă, n-o să faci deranj festiv pe podea pentru că hârtia îl va face să se poticnească la sursă.

3. Începe cu steaua sau cu ce pui tu în vârf, apoi desenează cu restul de globuri “cercuri concentrice”, zice autorul. Mai pe româneşte, uită-te la un brad şi vezi cum tre’ să arate. Aşa tre’ să-ţi iasă şi ţie.

4. Aşează sub brad frumuseţe de instalaţie cu beculeţe, chiar pe parchet dacă nu ia pe nimeni din casă cu transpiraţii reci pe şira spinării, cadouri în ton şi soţie binevoitoare care să stea la poze. Adaugă o lumânare cu miros de brad de dragul prietenilor nostalgici.