Păstrată în memoria tuturor drept un sex-simbol al feminităţii supreme, Marilyn Monroe ar fi împlinit 87 de ani. La 51 de ani de la moartea ei, influenţa celebrie blonde se simte încă intens.

Căsătorită de trei ori (cu James Dougherty, cu Joe DiMaggio şi cu dramaturgul Arthur Miller), Norma Jean s-a remarcat prin frumuseţea ei acaparantă şi a făcut istorie în evoluţia revistelor pentru bărbaţi, fiind renumită pentru formele ei apetisante, dar şi pentru controversele iscate.
Dispariţia timpurie a lui Marilyn Monroe ( la 5 august 1962) este încă înconjurată de mister, de aici fiind emise numeroase teorii ale conspiraţiei. Oficial, Marilyn a murit din cauza unei superdoze, fiind vehiculată varianta sinuciderii. Dar legăturile cu mediul guvernamental a dat naştere la nenumărate controverse, mai ales că se spune că ultima persoană pe care ar fi contactat-o la telefon ar fi fost chiar preşedintele Statelor Unite.

În cartea "Câteva zile preţioase: Ultimul an Jack cu Jackie", autorul Cristopher Andersen susţine că Jackie Kennedy "ştia totul" despre aventura soţului ei cu Marilyn, dar a închis ochii, ceea ce părea să îi deranjeze cel mai mult". Sunată de Marilyn pentru a recunoaşte oficial relaţia dintre cei doi, fosta primă doamnă a Americii a replicat:  "Minunat! Mă voi muta şi vei avea tu toate problemele!".

Se pare că obiectivul bombei sexy era să devină a doua soţie a preşedintelui Kennedy.

Marilyn, care a luptat mult timp cu probleme psihice şi emoţionale, precum şi cu cele legate droguri şi de alcool, era convinsă că JFK era pe cale să îşi părăsească soţia pentru ea, conform dezvăluirilor prietenei divei Jeanne Carmen.
Indiferent de viaţa pe care a dus-o, cea mai importantă moştenire pe care a lăsat-o femeilor de pretutindeni este imaginea iconică a frumuseţii: blondă, cu forme bine conturate şi cu o avere solidă.