În magazine şi pieţe, vedetele sunt delicioşii pepeni verzi. Cu toţii ne dorim să servim o felie dintr-un pepene răcoros, într-o zi de vară. Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că pepenele verde este cel mai delicios atunci când este rece. Multe persoane aleg să ţină pepenele în frigider, mai ales pentru că în zilele toride de vară oricine îşi doreşte o gustare rece, dar iată că specialiştii trag un seman de alarmă.
Cum trebuie depozitat corect pepenele verde
Păstrarea pepenilor la rece este o practică foarte comună peste tot. Şi, de asemenea, nu negăm faptul că pepenele rece în zilele toride de vară are un gust nemaipomenit. Dar acest lucru ar putea reduce coeficientul de nutriţie. Cel puţin aşa spune un studiu realizat de USDA, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, care a constatat că pepenii verzi păstraţi la temperatura camerei oferă mai mulţi nutrienţi decât cei refrigeraţi sau proaspăt culesi.
Ei explică că pepenele verde continuă să producă nişte nutrienţi chiar şi după ce este cules. Refrigerarea fructelor încetineşte întregul proces. De fapt, la temperatura frigorifică, aceştia ar putea începe să se descompună într-o săptămână, în timp ce gradul de rezistenţă obişnuit a unui pepene verde este de 14 până la 21 de zile.
Cum stii sigur ca ai ales un pepene copt si dulce. Detaliul la care trebuie sa fii atent cand il cumperi
Ce beneficii are pepenele verde
Prin urmare, pepenii verzi trebuie cumpăraţi şi consumaţi imediat. Fructul este bogat în mulţi nutrienţi precum vitaminele A şi C, beta-caroten, licopen, fier, zinc şi multe alte minerale.
Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale dieta cu pepene verde reprezintă o adevărată sursă de sănătate.
Conţinutul mare de apă îl recomandă ca diuretic pentru tratamentul rinichilor şi aparatului urinar. Bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi foarte puternici, pepenele ne hidratează şi ne purifică organismul, ameliorează sau chiar tratează diverse afecţiuni. Vitamina A împreună cu vitamina C şi E contribuie la un aspect sănătos al pielii şi al părului.
S-a dovedit ştiinţific că persoanele care consumă în mod frecvent pepene verde sunt mai protejate împotriva cancerului. Dar nu doar pulpa pepenelui roşu este utilă organismului, ci şi seminţele acestuia. Acestea sunt pline de nutrienţi valoroşi şi pot fi consumate atât crude, direct din pepene, dar şi uscate sau coapte, adăugate în salate şi alte preparate.
Sursa: www.impact.ro