Multe persoane au început să se îngrijoreze în ultima vreme în privinţa sănătăţii plămânilor lor, în contextul pandemiei de coronavirus. Un aliment considerat o minune a naturii le poate veni în ajutor. Este ieftin, poate fi consumat în mai multe moduri şi ajută la curăţarea acestor organe interne ce în multe cazuri s-au dovedit a fi o ţintă pentru COVID-19.

 

Ce aliment ajută la curăţarea plămânilor

 

Alimentul minune ajută la reducerea inflamaţiei şi la curăţarea plămânilor în mod natural, precum şi la detoxifierea organismului şi la creşterea imunităţii. Un avantaj al acestuia este că se găseşte aproape în orice magazin. Este vorba despre curcuma sau turmeric, o plantă înrudită cu ghimbirul, ce îşi are originea în India. Fie în formă crudă, fie ca şi condiment pulbere, aceasta este cu siguranţă un aliat al sănătăţii. Eficacitatea ei este maximă atunci când este combinată cu piperul negru.

 

Curcuma este folosită de 4000 de ani pentru tratarea multor afecţiuni. În afară de faptul că poate să combată infecţiile şi să reducă inflamaţiile, această plantă poate trata anumite tipuri de cancer, boli de piele şi unele tulburări digestive şi hepatice. În plus, previne formarea de cheaguri de sânge ce ar putea provoca un infarct sau un accident vascular cerebral.

 

Alte alimente ce ajută la o bună respiraţie

 

De asemenea, un aliment ce ajută respiraţia este ghimbirul. Bogat în vitamine şi minerale, inclusiv potasiu, magneziu, beta-caroten şi zinc, acesta este antiinflamator, antiseptic şi antibacterian şi sprijină eliminarea toxinelor din căile respiratorii şi vindecarea tusei. Unele studii au arătat că unele extracte din această plantă pot distruge celulele canceroase pulmonare. Astfel, un ceai de ghimbir poate fi un aliat al sănătăţii. Ingredientul poate fi folosit în caz de răceală, gripă, sinuzită ori bronşită.

 

Un alt aliment ce ajută la depăşirea infecţiilor respiratorii este unul foarte popular. Beneficiile usturoiului pentru sănătate sunt numeroase. Între acestea se numără reducerea inflamaţiei şi a riscului de cancer pulmonar, precum şi combaterea astmului.

 

Băutura ce curăţă plămânii. Cum se pregăteşte

 

Împreună, turmericul şi ghimbirul – plante înrudite, pot fi folosite în pregătirea unei băuturi ce curăţă plămânii. Aceasta este indicată mai ales fumătorilor care vor să renunţe la acest obicei nesănătos. Se prepară cu următoarele ingrediente: două cepe medii, 500 mililitri de apă, o linguriţă de turmeric, 50 de grame rădăcină de ghimbir şi două linguriţe de miere.

 

Modul de preparare al băuturii ce curăţă plămânii este extrem de uşor. Mai întâi, se pune apa la fiert şi se lasă să dea bine în clocot. Apoi, se pun cele două cepe medii întregi, curăţate de coajă, rădăcina de ghimber şi pudra de turmeric sau curcuma. Acest amestec se fierbe la foc mic pentru 35 sau 40 de minute, până se formează un decoct. Este important să se amestece cu o lingură, din când în când. La final, se lasă o oră la răcit. În acest timp, uleiurile esenţiale şi toate mineralele se eliberează în apă. Se strecoară băutura obţinută şi se îndulceşte cu miere. Se păstrează într-un borcan sau într-o sticlă ce se poate închide ermetic, într-un loc răcoros şi ferit de soare ori chiar în frigider. Se consumă câte două linguri din acest decoct de trei ori pe zi, înainte de masă.

 

 

 

 

Sursa: www.impact.ro