Iubeşti nucile? Cei care adoră să mănânce zilnic un pumn din acestea au observat schimbări. Care sunt beneficiile acestui obicei şi de ce toată lumea ar trebui să le consume? Medicii le recomandă.

 

Beneficiile consumului de nuci. Ce se întâmplă dacă mănânci câte un pumn zilnic?

Alimentaţia joacă un rol foarte important în viaţa noastră, alături de hidratarea corectă, un program corect de somn de cel puţin 8 ore şi de mişcarea zilnică de minimum 30 de minute.

 

Unele alimente pe care le consumăm îţi pot dezvolta afecţiuni în timp, altele te pot ajuta să scapi de ele sau să poţi să fii preventiv şi să te fereşti pe cât posibil. Un stil de viaţă echilibrat reduce în mod substanţial riscul decesului şi a bolilor asociate.

 

Există o serie de lucruri care dacă ar fi zilnic în meniul tău te-ar putea proteja de boli de inimă, dar şi într-o mai bună funcţionare a organismului. Nucile sunt unul din cele mai benefice alimente pentru inimă, iar consumul lor reduce riscul bolilor cardiovasculare, lucru care se datorează faptului că sunt bogate în omega-3 şi fitosteroli.

 

Alte variante şi cum să le consumi mai uşor?

Cei din urmă ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. În ajutor mai vin şi leguminoasele, care conţin o cantitate mare de proteine vegetale calitative, broccoli, care conţine zinc, fier, acid folic, vitamina K, calciu şi antioxidanţi şi protejează riscul de evenimente cardiovasculare sau uleiul de măsline, benefic pentru că este bogat în vitamina E.

 

Cei mai mulţi aleg să consume nucile drept o gustare sau chiar la micul-dejun alături de un terci de ovăz şi fructe. De asemenea, le poţi introduce în salate. Celelalte sunt adaptabile în fel şi fel de preparate pentru prânz sau cină. Broccoli e perfect ca garnitură, iar uleiul de măsline se poate consuma ca atare în salate sau în diferite mâncăruri care au nevoie de o grăsime ce nu trebuie gătită la foc mare şi pentru mult timp.

 

Ce spune un specialist?

”Un studiu realizat în California, cunoscut sub numele de Studiul sănătăţii adventiştilor, a analizat obiceiurile alimentare a peste 25 000 de creştini adventişti de ziua a şaptea, recunoscuţi la nivel mondial pentru stilul lor de viaţă sănătos. Rezultatele au arătat că riscul de atac de cord în rândul adventiştilor este considerabil mai mic decât cel al populaţiei generale.În plus, cei care mâncau nuci de cinci sau mai multe ori pe săptămână aveau un risc şi mai mic de atac de cord: aproximativ jumătate dintre adventiştii care au participat la studiu mâncau nuci cel puţin o dată pe săptămână” Dr. George D. Pamplona-Roger.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro