Ni s-a spus dintotdeauna că alimentele grase, cu grăsimi de origine animală, trebuie evitate pentru că riscăm să ne îmbolnăvim de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare. Se pare că realitatea este alta. De fapt, carbohidraţii rafinaţi şi zaharurile sunt cele care ne îmbolnăvesc, nu grăsimile de origine animală.
„Majoritatea medicilor spun: „Nu mâncaţi alimente grase cu grăsimi de origine animală pentru că acestea conţin acizi graşi saturaţi şi vă veţi îmbolnăvi de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare”. Este fals! Este o teorie care nu a fost niciodată verificată şi începută de prin anii 1950. Cercetările moderne au arătat că, din contră, ceea ce te îmbolnăveşte sunt zaharurile, carbohidraţii rafinaţi şi nu grăsimile de origine animală saturate, cum este grăsimea din lapte – untul – , cum sunt brânzeturile, slănina, grăsimile din carnea grasă de pasăre, porc, vită. Toate acestea s-au dovedit a fi chiar cardio-protectoare şi cu un efect împotriva apariţiei bolilor cu degenerescenţă, cum sunt Alzheimer sau Parkinson”, explică profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi.
Medicul vorbeşte şi despre consumul a cel mult unul sau două ouă pe săptămână şi afirmă că, în realitate, studiile arătă altceva.
„Astăzi, adevărata ştiinţă a nutriţiei arată că mesele noastre trebuie să fie foarte bogate în grăsimi de origine animală. Este o dietă care astăzi se cunoaşte sub denumirea de dietă ketogenică, adică în care grăsimile ar trebui să fie de peste 50% din alimentele pe care le consumăm. Dintre grăsimile vegetale sunt recomandate uleiul de măsline extravirgin, dar neapărat presat la rece, precum şi uleiul de cocos, care are nişte acizi graşi buni.
La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se mânca sunt ouăle, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie. Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime.
S-au făcut cercetări în Statele Unite în care un grup de voluntari de 10.000 de oameni au primit în fiecare zi 18 ouă, iar după o jumătate de an nu au avut nicio problemă. Ficatul gras şi colesterolul alimentar nu au nicio legătură cu boala cardiovasculară şi cu boala cerebovasculară. Problema sunt carbohidraţii care în ficat se transformă în trigliceride şi fac ficatul gras”, a menţionat dr. Mencinicopschi.
Care sunt alimentele care ne îmbolnăvesc. Doctorul Mencinicopschi spulberă mituri
11 august 2019



Din aceeaşi categorie:
VIDEO Fructe şi legume proaspte: o alimentaţie de nota 10
(15 octombrie 2023)
165 vizualizări
Alimentul care ajută la curăţarea plămânilor. E considerat o minune a naturii
(8 aprilie 2021)
188 vizualizări
Alimente anti-răceală
(2 octombrie 2013)
195 vizualizări
Ciocolata neagră, bună pentru cardiaci
(12 ianuarie 2015)
291 vizualizări
Ştii care este diferenţa dintre zahărul vanilat şi zahărul vanilinat?
(31 ianuarie 2016)
1599 vizualizări
8 produse româneşti folosite ca ingrediente de McDonald’s
(11 iunie 2015)
254 vizualizări
Un desert savuros- îngheţata de zmeură
(13 iulie 2013 - Clara ION)
149 vizualizări
Un român vrea să coacă prima pâine în spaţiu
(13 iunie 2017)
207 vizualizări
Alimentele care îţi strică nivelul de calciu din corp. Din păcate, toţi românii le consumă foarte des
(5 octombrie 2020)
179 vizualizări
Ştii ce spune cafeaua preferată despre partenerul tău?
(25 mai 2017)
556 vizualizări
Fursecuri delicioase
(2 aprilie 2014)
156 vizualizări
Cafeaua la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric
(28 ianuarie 2016)
340 vizualizări
Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe şi legume. Medic: "Cadmiul creşte şi produce riscul de apariţie a cancerului!"
(16 iunie 2020)
239 vizualizări
Legume gratinate
(30 iulie 2015)
105 vizualizări
Căpşunele, în fruntea listei fructelor şi legumelor cu pesticide, pentru al treilea an consecutiv
(11 aprilie 2018)
183 vizualizări
Cea mai bună metodă de a tăia un pepene roşu VIDEO
(15 iulie 2015)
644 vizualizări
Cartoful, medicamentul din bucătărie
(10 ianuarie 2014)
167 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Istoria Atenei
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Fructele cu cele mai puţine calorii. Poţi să mănânci oricât, nu te îngraşi
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Lucruri inedite despre mere
Publicat la data de 28 martie 2025