Celebrul nutriţionist Mihaela Bilic are veşti bune pentru toţi cei care adoră vinetele. Nu doar că sunt delicioase, ci aceste legume pot favoriza pierderea în greutate, dar cu o singură condiţie, să fie gătite în mod corespunzător, scrie avantaje.ro.
“Din iunie până în octombrie vinetele nu lipsesc de pe masa românilor, şi pentru că sunt legume de sezon şi pentru că avem o slăbiciune pentru ele. Împreună cu Italia şi Spania împărţim podiumul când vine vorba de consum de vinete europeean- măcar că suntem şi noi premianţi la ceva.
Dincolo de calităţile ei nutritive (apa, fibre, minerale şi vitamine din grupul B ), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Şi mai e un amănunt de care trebuie ţinut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistenţa, dar neutralizează şi solanina, o substanţă toxică ce poate da indigestie.
Prin urmare vinetele se gătesc- fie coapte direct în flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor, fie ca ingredient în nenumărate preparate culinare: tocăniţă, zacuscă, ghiveci, lasagna, musaca, sau umplute cu orez, ciuperci, carne etc. Un lucru trebuie subliniat: 100g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100cal (indiferent de ulei).
Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei!”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.
Cea mai sănătoasă legumă: absoarbe grăsimea ca un burete
26 iulie 2019
- citeşte totul despre:
- bilic,
- nutritionist,
- vinete,
- legume,
- greutate




Din aceeaşi categorie:
Salata verde din supermarket, mai periculoasă decât un hamburger
(9 ianuarie 2015)
290 vizualizări
Despre murături
(23 august 2013)
225 vizualizări
Fursecuri delicioase
(2 aprilie 2014)
158 vizualizări
11 iulie, ziua mondială a ciocolatei
(11 iulie 2014)
833 vizualizări
Plăcintă turcească cu feta şi verdeaţă- borek
(18 iulie 2013 - Clara ION)
1281 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
194 vizualizări
Cea mai bună metodă de a tăia un pepene roşu VIDEO
(15 iulie 2015)
660 vizualizări
Căpşunele, în fruntea listei fructelor şi legumelor cu pesticide, pentru al treilea an consecutiv
(11 aprilie 2018)
184 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Ştii să prepari „dovlecei umpluţi”?
(20 noiembrie 2014)
173 vizualizări
Cireşele şi vişinele, beneficii şi contraindicaţii. Atenţie, fructele de sezon pot reprezenta un pericol major pentru sănătate!
(16 iunie 2020)
6858 vizualizări
Salată grecească cu peşte marinat
(6 iunie 2014)
755 vizualizări
Alimente care pot să te ucidă pe care majoritatea oamenilor le consuma
(17 aprilie 2017)
238 vizualizări
Înlocuieşte energizantul cu o banană
(27 iulie 2013 - Clara ION)
175 vizualizări
Lucruri pe care nu le ştii despre ceaiul verde
(13 august 2013 - Cristina IANCU)
199 vizualizări
Varză dulce la cuptor REŢETĂ DE POST
(28 martie 2014)
223 vizualizări
Două vinuri româneşti, în topul celor mai bune 200 de băuturi din lume
(19 iunie 2014)
215 vizualizări
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
(23 mai 2017)
474 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Dacă ai jucat vreodată un slot și te-ai întrebat „Ce caută lămâia asta aici?”, nu
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole