Pentru mulţi dintre noi cafeaua de dimineaţă este cea mai bună parte a zilei, însă se pare că anumite lucruri pe care le faci te împiedică să slăbeşti.

 

Unii oameni nu pot avea o dimineaţă bună fără cafea şi îi înţelegem perfect. Această băutură ne ajută să ne concentrăm mai bine, însă dacă încerci să slăbeşti este momentul să fii mai atentă la alegerile pe care le faci, deoarece anumite obiceiuri fac ca o simplă cafea să aibă sute de calorii.

 

1. Pui prea multă spumă de lapte

Fie că pui lapte sau spumă, o cantitate prea mare poate fi motivul pentru care te îngraşi. Foarte multe formule au numeroşi aditivi sau arome artificiale, care transformă gustul cafelei, însă nu îţi fac deloc bine pe termen lung. Alege în locul lor alternative mai naturale precum laptele de ovăz, de migdale sau unul slab în grăsimi. Totodată, stai departe de acele formule pline de zahăr.

 

2. Pui prea mult zahăr

Este normal să adaugi o linguriţă sau un cub de zahăr în cafea, însă nu este deloc recomandat să depăşeşti această cantitate. În plus, cafeaua simplă are puţine calorii şi ajută la accelerarea metabolismului. O alternativă foarte bună la zahăr este să adaugi stevie sau alţi îndulcitori naturali.

 

3. Alegi frappe-urile

Nu spunem că nu ar trebui să te răsfeţi din când în când cu o băutură plină de frişcă, însă nu ar trebui să fie alegerea ta de zi cu zi, mai ales dacă vrei să slăbeşti.

 

Astfel de băuturi au o cantitate foarte mare de zahăr, ceea ce înseamnă că ai atins limita chiar de la micul dejun, orice altceva fiind deja un surplus, ceea ce duce la acumularea kilogramelor în plus în timp. Alege o cafea simplă şi păstrează frappe-ul ca un desert.

 

4. Înlocuieşti micul dejun cu o cafea

Dimineţile pot fi foarte agitate, ştim asta, însă să nu mănânci micul dejun este una dintre cele mai mari greşeli pe care o poţi face. Cafeaua ar trebui să fie un mic supliment care îţi aduce mai multă energie, însă nu are o valoare nutriţională potrivită încât să înlocuiască o masă principală a zilei.

 

Dacă şi tu consideri că micul dejun înseamnă cafea, probabil în fiecare după-amiază te confrunţi cu diferite pofte alimentare. Încearcă dimineaţa să mănânci măcar un baton de cereale, un iaurt sau chiar un fruct înainte să bei cafea.

 

 

 

 

Sursa: www.elle.ro