Vinul rosé este perfect vara pentru un picnic, dar este posibil să faceţi şi voi această greşeală foarte comună.

Dacă nu ştiţi ce mâncare să consumaţi alături de un pahar de vin rosé, Marie-Christine Osselin, manager al calităţii la Moët & Chandon, a dat recent pentru HuffingtonPost un sfat util: gândiţi-vă la vinul rosé ca şi cum ar fi vin roşu. Nu trebuie tratat ca un vin alb, aşa cum fac cele mai multe persoane.

"La fel ca vinul roşu, vinul rosé merge foarte bine alături de preparate cum ar fi peşte, carne, risotto şi salată de fructe, fiind o băutură grozavă de care să te bucuri la o masă", a spus Osselin.

"Vinul roşu, de obicei, domină preparatele din carne, dar vinul rosé are structura pentru a completa aromele de carne, permiţându-vă să vă bucuraţi atât de felul de mâncare, cât şi de băutură, fără ca unul să-l acopere pe celălalt", a declarat Osselin. Ea sugerează asocierea vinului rosé cu carne de vită, carne de viţel, miel, carne de porc sau raţă.

Dacă vă simţiţi îndrăzneţi, Osselin a sugerat să încercaţi rosé cu burgeri, homari, tacos sau chiar mâncare thailandeză şi indiană.

Încercaţi un vin rosé mai dulce pentru deserturi, fructe de pădure sau brânză cu mucegai.