Industria mondială de cacao s-ar putea confrunta cu un surplus structural care ar genera scăderea preţurilor, afectând ţările producătoare şi veniturile fermierilor în următorii ani, a declarat un reprezentant al Organzaţiei Internaţionale de Cacao (ICCO) citat de Reuters.
Potrivit ICCO, producţia globală este aşteptată să crească cu aproape 15% în 2016-2017, iar cererea nu va reuşi să ţină pasul cu producţia, generând un surplus global de 264.000 de tone.
„Temerea noastră este că sectorul mondial de cacao a intrat într-o perioadă de surplus structural care va dura, probabil, o vreme”, a declarat directorul executiv al ICCO, Jean-Marc Anga.
Ivory Coast, cel mai mare producătorul din lume, a fost cel mai puternic lovit de scăderea preţurilor în ultimele şase luni.
O serie de contracte de export care nu au avut succes şi o producţie mai mare decât cea aşteptată au generat un excedent al stocurilor de cacao în porturi şi în depozitele din ţară, ceea ce a dus ca fermierii să întâmpine dificultăţi încercând să vândă recoltele.
Anga susţine că ţările producătoare sunt îngrijorate din cauza faptului că preţul global actual afectează venitul, la nivel guvernamental.
Reprezentanţii ICCO se vor întâlni în aprilie cu membrii organizaţiei, atât cu ţările producătoare, cât şi cu cele consumatoare, pentru a căuta soluţii la scăderea preţurilor.
Documentul fondator al ICCO conţine o prevedere care le permite ţărilor producătoare să discute şi să îşi coordoneze politicile de producţie.
„Nu văd logica continuării creşterii producţiei când remarcăm efectele pe care le are asupra ţărilor”, a spus Anga.
Mai mult, ICCO va discuta metode pentru creşterea consumului.
În contextul în care pieţele tradiţionale din Europa de Vest şi America de Nord sunt aproape de saturaţie, Anga susţine că ICCO ia în considerare strategii pentru penetrarea pieţelor în ţările aflate în dezvoltare, discutând includerea Chinei şi a Indiei în organizaţie.
Surplus în industria mondială de cacao
17 martie 2017
(47 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Care sunt alimentele care ne îmbolnăvesc. Doctorul Mencinicopschi spulberă mituri
(11 august 2019)
315 vizualizări
Coaja mărului ascunde cele mai importante vitamine
(21 februarie 2014)
736 vizualizări
Pâine fără E-uri. Aditivii, cu excepţia caramelului, nu vor mai putea fi folosiţi
(16 ianuarie 2014)
137 vizualizări
Românii, ultimii din Europa la consumul de peşte
(7 decembrie 2014)
255 vizualizări
Cireşele şi vişinele, beneficii şi contraindicaţii. Atenţie, fructele de sezon pot reprezenta un pericol major pentru sănătate!
(16 iunie 2020)
6573 vizualizări
Zeci de tone de lămâi şi mandarine cu pesticide au ajuns în magazine. Director ANSVSA: Oamenii nu mai pot face nimic
(16 decembrie 2021)
174 vizualizări
Greşeala fundamentală pe care o fac oamenii care mănâncă seara
(17 ianuarie 2017)
144 vizualizări
Românii preferă berea blondă şi consideră băutul mai multor beri o dovadă de masculinitate
(9 octombrie 2014)
289 vizualizări
Ciocolata nu îngraşă!
(16 noiembrie 2013)
191 vizualizări
Trucuri simple pentru cel mai bun şi mai arătos cozonac
(19 aprilie 2020)
201 vizualizări
Ce fel de ceai preferi?
(19 iulie 2013 - Clara ION)
132 vizualizări
Zece lucruri inedite despre îngheţată
(15 iulie 2013 - Cristina IANCU)
133 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
181 vizualizări
Adori cafeaua? Ce rişti dacă bei prea multă
(11 august 2013)
162 vizualizări
Ce aliment a interzis Regina Marii Britanii în bucătăria regală?
(11 august 2016)
228 vizualizări
Dulceaţă de căpşuni
(28 mai 2014)
895 vizualizări
Pepenele roşu, desertul ideal în lunile de vară
(8 iulie 2014)
158 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole