Citrice de ghimbir

Pentru a prepara o citrice de ghimbir împotriva tusei, veţi avea nevoie de următoarele componente: ceai verde, ghimbir proaspăt, lemne de scorţisoară, miere, frunze de mentă, piper negru, suc de grapefruit şi lămâie. La un litru de apă fierbinte  adăugăm rădăcine de ghimbir (5-10 cm din coadă de ghimbir) care sunt date prin rozătoare, acest amestec îl lăsăm să fiarbă 10 minute.

Se adaugă „un vârf al cuţitului de piper negru, scorţisoară şi mentă. Peste 2-3 minute se scot toate ingredientele adăugate anterior, aceasta, cu scopul de a se obţine un ceai cu o culoare transparentă. În schimb, se adaugă 2-3 felii de lămâi şi portocale. În final, nu uitaţi să adăugaţi şi nişte miere.

Ceaiul contra tusei

Un remediu excelent de a scăpa de dureri în gât şi tuse. Alegem ceai verde sau negru, după preferinţele gustului fiecăruia. Ghimbirul se pregăteşte la fel ca în reţeta de mai sus, mai avem nevoie de câteva păstăi de cardamom, 1-2 cuişoare.

Preparăm ceaiul în condiţii obişnuite într-un vas în care mai apoi adăugăm cardamom, ghimbirul şi coişoarele. Întreg amestecul se fierbe timp de 20 minute. Serviţi cu plăcere! Pentru un gust mai rafinat se recomandăd e ase adăuga suc de portocale.

Ceai din vin

Infuzăm ceai verde şi adăugam ghimbirul stors ( la fel ca în primele 2 reţete şi se pune la foc minc, prune şi un pahar de vin roşu sec. Întregul amestec este necesar să fie în proces de fierbere aproximativ 15 minute. Ceaiul e gata, nu ezitaţi să experimentaţi!