1. Nu o sorbi .Dacă în China chiar se recomandă acest lucru, în Europa nu este cazul. Încearcă să faci cât mai puţine zgomote.
2. Nu ignora garniturile. O supă/ciorba vine acompaniata de mai multe garnituri - ceapă, ardei iute, nu e cazul să le ignori. Le poţi lua cu mâna fără probleme.
3. Bouillabaisse. Este o supă cu peşte, crustacee şi legume, specifică sudului Franţei. Pentru că are multe feluri de fructe de mare, ca să o mănânci trebuie să te foloseşti de toate uneltele alături de care vine însoţită: lingura de supă, furculiţa de fructe de mare, cuţit şi  cleşte pentru crustacee. Foloseşte bolul gol de pe masă ca să arunci.
4. Dacă ai crutoane. Sunt servite într-un bol mai mic, aşa că le poţi lua cu lingura ori de câte ori vrei să le adaugi în supă.
5. Supă de ceapă franţuzească. Pe cât de bine arată, pe atât pare de complicat să o mănânci. Este, ce-i drept, însă poţi învăţa cum să procedezi, mai ales dacă eşti la un restaurant pretenţios. Mai întâi de toate, trebuie să scapi de brânza topită de deasupra. Învârte o cantitate mică de brânză pe lingură, apoi tai-o apăsând lingura de pereţii bolului sau folosindu-te de un cuţit. După ce ai mâncat toată brânză topită, poţi să te bucuri de supă - pâinea nu va sta în calea fericirii tale.
6. Nu suflă în ciorbă. Niciodată să nu faci asta. Aşteaptă până se răceşte mâncarea.