Roz, roşu, galben sau verde, pomelo este cel mai mare fruct din familia citricelor, dar şi unul nutritiv. Pomelo poate fi un aliment-minune în dieta de slăbire, întrucât furnizează organismului multe vitamine şi minerale
În primul rând, pomelo ajuta la pierderea în greutate. Bogat în fibre naturale, acid ascorbic şi apă, pomelo astâmpăra şi cea mai năpraznică senzaţie de foame. Se digera foarte uşor şi ajuta în pierderea în greutate şi menţinerea acesteia pe termen lung. Cu alte cuvinte, pomelo poate fi un aliment-minune în dieta de slăbire, întrucât furnizează organismului şi multe vitamine şi minerale, Este bogat în vitamina C şi bioflavonoizi. Graţie acidului ascorbic, pomelo întăreşte sistemul imunitar, previne oxidarea celulară, ceea ce ne îndreptăţeşte să spunem că pomelo este un aliment însemnat în prevenirea cancerului. Apă şi acidul ascorbic ajuta şi în eliminarea toxinelor şi a resturilor de mâncare. Astfel, cura pe bază de pomelo se poate urma o dată sau de două ori pe an, pentru a vă elibera organismul de toxine şi resturi de mâncare, dar şi pentru a slăbi. Căci, da! pomelo ajuta în pierderea greutăţii, dar şi menţinerea în formă pe termen lung, căci vitaminizează organismul, îl tonifica, e o sursă importantă de energie şi bunădispoziţie.
În plus, pomelo ajuta la insomnie, febră, senzaţie de gât iritat, uşurează digestia şi întăreşte arterele. Conferă strălucire şi elasticitate pielii. O pătrime de pomelo (aproximativ 150g) sau sucul de la 2 fructe are 60 de calorii şi asigură necesarul zilnic de vitamina C. Datorită conţinutului de acid folic este recomandat a se consumă de gravide, în primele luni de sarcină.
Un fruct, o mulţime de meniuri
Pomelo poate fi servit proaspăt, curăţat de coajă (aceasta fiind amară), căci numai astfel îşi păstrează o mare parte din nutrienţi. Pulpa se poate rupe uşor în bucăţele mici, acestea fiind adăugate în salată de legume, conferind prospeţime şi culoare. În plus, se poate servi sub formă de suc, se poate adăuga în deşerturi sau salate de fructe.
În plus pentru că are coaja groasă, aceasta poate fi folosită ca şi recipient pentru servirea diferitelor preparate.