Ingrediente

  • 100 ml apă rece
  • 4 lingurita de zahăr
  • 4 lingurita cupe îngheţată vanilie
  • 3 picături esenţă de rom
  • 200 ml Lapte rece
  • 10-12 cuburi de gheaţă
  • 4 lingurite cafea instant

Preparare

Nimic nu e mai potrivit într-o dimineaţă caniculară de vară decât un frappé revigorant şi răcoritor. Şi nu trebuie să mergeţi la cafenea pentru a pune mâna pe el,pentru că vă învăţăm noi să vi-l faceţi în propria bucătărie, extrem de uşor! În primul rând trebuie să ştiţi că puteţi folosi gheaţa fie cuburi, fie pisată. Puteţi obţine frappé-ul fie cu ajutorul unui shaker, fie cu ajutorul unui mixer sau al unui blender. Noi vă dăm varianta blenderului.

Pregătiţi patru pahare înalte şi (opţional) ţineţi-le la rece câteva minute, înainte de folosire. Apoi, într-un blender puneţi cafeaua instant, gheaţa, laptele, zahărul, esenţa de rom, îngheţata şi apa, până combinaţia creşte în volum şi obţine o textură crem, cremoasă, spumoasă. Turnaţi în mod egal în cele 4 pahare şi ornaţi, dacă doriţi şi aveţi prin casă, cu sos de caramel, frişcă, migdale pisate, fulgi de cocos, cacao, scorţişoară etc.

De asemenea, dacă doriţi ca rezultatul să fie şi mai rece decât v-a ieşit, puteţi pune 1-2 cuburi de gheaţă în pahare, precum şi câte o jumătate de cupă de îngheţată.