Porumbul, care a invadat în această perioadă tarabele din pieţe, e delicios dar ştiaţi că are un conţinut ridicat de vitamine, dar mai ales de antioxidanti şi fibre? Cine mănâncă porumb stă bine cu colsterolul. Iar femeile gravide îşi pot asigura doza necesară de acid folic.
Ştiaţi că porumbul se cultivă pe continentul american, în zona actuală a Mexicului de peste 5 mii de ani? Mai mult, aztecii povesteau că porumbul era un aliment magic, primul aliment creat de zeii lor pentru a hrăni primii oameni care se înmulţeau cu rapiditate.
Nu se înşelau aztecii, porumbul e un aliment aproape magic. Doar 100 de grame de porumb asigură 15% din necesarul zilnic de vitamina B5 care dă energie corpului nostru.
Vitamina E , esenţială pentru a ne păstra tineri, se găseşte şi ea în compoziţia porumbului. Aceeaşi vitamină scade nivelul colesterolului. Mulţi se tem că porumbul îngraşă. Însă un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.
Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este şi un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia de apă în organism. Bună la detoxifiere este şi mătasea de porumb, consumată sub formă de ceai.