Egalul de la Cluj i-a făcut pe lupi să scoată niţel capul. Căpitanul Alberto Cobrea, care a avut câteva intervenţii foarte bune în partida cu CFR, spune că jucătorii vor lupta până la capăt. Nici nu poate să spună altceva, dar înclinaţia spre patetic pe care toţi cei de la Petrolul o au de când echipa e ca şi retrogradată începe să deranjeze.

La Petrolul e mai mult lipsă de valoare decât de omogenitate, şansa nu e că înscrie, ci că nu ia gol.

Antrenorul Ionel Gane a spus un lucru ce ar trebui să dea de gândit jucătorilor, anume că suporterii vor fapte, nu vorbe.

La vorbe, cei care îmbracă acum tricoul galben-albastru au fost campioni, începând cu Paolucci şi terminând cu David şi Mareş, în timp ce suporterii au fost şi se simt umiliţi.

Asta cu fanii a devenit o supapă de siguranţă la fiecare interviu acordat de jucători, deşi ei înşişi, în frunte cu conducerea au despuiat tribunele stadionului Ilie Oană. E fond fără formă, e subiectul de scăpare de sub presiunea explicaţiilor pe care nimeni de la Petrolul nu are curajul să le dea: Ah, suporterii?

“Cred că sunt cei mai frumoşi din ţară. Aţi văzut după nouă înfrângeri consecutive au venit 30-40 de oameni 500 de kilometri pentru noi să ne susţină, să susţină culorile clubului. Este un lucru fantastic şi până în ultimul minut în care avem speranţe, eu şi echipa o să dăm totul să reuşim să facem această minune” – mostră din discursul căpitanului Cobrea după meciul de la Cluj.

De ce n-aţi dat voi totul ăsta (cu care ne-aţi împuiat capul) din PRIMUL MINUT ca să nu ajungeţi acum să vorbiţi despre ultimul?

 ”Cred că lipsa de rezultat a fost din cauză că nu am avut omogenitate la echipă. Am mai spus asta. Nu este o scuză. Ne antrenăm cu mai multă încredere acum şi sperăm până la ultimul meci, până la ultimul posibilitate de a rămâne în Liga 1 că o să putem să facem această minune.  Este nevoie de mine, este nevoie de fiecare jucător, de staff, de oamenii din club, de absolut toată lumea pentru a scoate rezultate pozitive şi să reuşim  să ieşim din pasa asta foarte, foarte grea pentru că acest club merită  mult mai mult ţinând cont de fani”.

Da, Alberto, uitasem. Voi vă antrenaţi bine, daţi totul, speraţi, vreţi, încercaţi. Şi încă ceva: ai mare dreptate: clubul Petrolul chiar merita mult mai mult! Pe bune!