De câteva luni procurorii anticorupţie au început să facă treaba electoratului şi au purces la a curăţa clasa politică. Săptămânal, uneori chiar zilnic, vedem politicieni de rang înalt intrând cuminţi pe uşile DNA, ca şi când s-ar duce la cel mai important examen din viaţa lor. Toţi sunt nevinovaţi, toate dosarele sunt politice, întotdeauna vinovaţi sunt adversarii. Udrea, Băsescu (Mircea şi Dragoş, nu vă gândiţi la prostii), Dragnea, Greblă, Semcu, Roşca, Cosma, Chiliman, Bădescu, Vanghelie, Mazăre, Constantinescu,Uioreanu, Şova. Căncescu...şi lista este muuult mai lungă şi probabil că va fi completată până la alegerile din 2016.

În urmă cu câteva zile, o cunoştinţă cu funcţie de conducere într-un partid îmi povestea afectat că au o mare problemă: nu mai vrea nimeni să candideze în 2016!

Am ascultat, m-am amuzat, dar constat că toate partidele au această problemă. Cu toate acestea, niciunul dintre liderii politici nu caută oameni noi. Nimeni nu îşi pune problema că pe liste ar putea fi puşi tinerii cu medalii de aur la olimpiadele internaţionale sau managerii români ai companiilor multinaţionale. De ce nu deschid listele tinerii cu zece pe linie la examenul de bacalaureat, oameni simpli, necunoscuţi, care sunt un exemplu pentru semeni lor, oameni care trăiesc din salarii normale, care se luptă să supravieţuiască într-o Românie tip jungă, medici normali care  se luptă cu adevărat pentru viaţa pacienţilor lor?

Şi nu înţeleg de ce îţi trebuie curaj să candidezi atâta timp cât doreşti doar binele comunităţii tale? Sunt convinsă că sunt o mulţime de oameni gospodari care s-ar simţi bine într-un post de consilier local, de primar, de deputat, de senator....Dar...nu vor ajunge niciodată acolo. Şi din nişte motive foarte simple: fie nu au lipit niciodată afişe, fie nu sunt copiii, nepoţii, finii, naşii, prietenii cuiva sus pus politic, fie nu au cărat niciodată geanta vreunui politruc autohton...

Dar cine ştie, poate până în 2016, DNA chiar va reuşi să cureţe toată clasa politică! Şi atunci vor da partidele bani oamenilor simpli şi normali, românilor din România reală, pentru a accepta un loc pe listă.