Săptămâna în care PNL împlineşte 140 de ani m-a făcut să decid să nu mai votez niciodată vreun candidat susţinut de acest partid. Cel puţin atâta timp cât partidul este plin de persoane care au probleme cu legea. Iar la Prahova aveţi câteva... Şi pentru a nu fi acuzată de fariseism, trebuie să spun că ştiu  foarte bine această formaţiune politică, iar în 1991 chiar deveneam membru al PNL, mândrindu-mă cu o legitimaţie semnată de Radu Câmpeanu. De „vină” era familia mea, mai ales că în 92, tatăl meu devenea unul dintre cei trei primari PNL din Prahova (ales cu majoritate de voturi, într-o perioadă în care actualul PSD câştiga alegerile cu peste 90%)

Dar, din păcate, partidul Brătienilor a devenit astăzi un loc al oportuniştilor, al nesimţiţilor şi al corupţilor. Iar mai mult, Alina Gorghiu, juna lideră a PNL, anunţă că va elimina, pe viitor, orice corupt, având lângă ea mai multe persoane suspecte de luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă....

Cel mai bun exemplu este deputatul Mircea Roşca, cel care era arestat preventiv în luna noiembrie, fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită, trafic de influenţă. M-aş fi aşteptat să facă un pas în spate, cel puţin până când îşi rezolva problemele din justiţie. Aşa ar fi făcut orice politician onest şi corect, care pune pe primul plan interesele partidului în care crede. Dar nu, Roşca pozează în continuare în liderul PNL Prahova (cel puţin aşa scrie pe pagina personală de Facebook) şi nu pierde niciun moment de a posta fotografii alături de liderii naţionali ai partidului (cred că ar fi în stare să îl scoată pe Ionel Brătianu din mormânt şi să îi ceară să facă un selfie cu el....).

Probabil că nu înţeleg politica actuală dacă aş fi sperat ca deputatul Roşca, după ce a fost fotografiat de Poliţie din faţă şi din profil, să renunţe măcar pentru o perioadă la activitatea pe Facebook şi la pozele de .... elită a PNL-ului...

Domnule Roşca nu am nimic personal cu dumneavoastră, dar este anormal să distrugeţi imaginea de 140 de ani a PNL-ului doar pentru orgoliul dumneavoastră personal! Nu puteţi nega că în perioada în care aţi condus organizaţia judeţeană aţi reuşit „performanţa” de a plasa PNL pe un onorabil loc 5 la alegerile europarlamentare! În urma independentului Mircea Diaconu şi a proaspăt înfiinţatului PMP!

Au plecat primari, au plecat consilieri locali şi judeţeni, iar toată lumea i-a acuzat de traseism politic. Nimeni nu s-a uitat la personalitatea luminată a preşedintelui Roşca, cel care deţinea funcţia de preşedinte al PNL Prahova, preşedinte al PNL Ploieşti, vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, vicelider a grupului PNL din Camera Deputaţilor şi or mai fi câteva funcţii care mi-au scăpat. Oare un singur om are nevoie de atâtea funcţii? Da...ştiu Mircea Roşca este o „elită”, aşa cum îi plăcea să spună în campania din 2012, iar răii aia de procurori DNA au decis, la comandă politică, să îi frângă prestigioasa carieră de politician de Valea Prahovei.

Domnule preşedinte Iohannis, Mircea Roşca este un semn al schimbărilor pe care le-aţi promis României şi românilor? Dacă da, atunci ne-aţi minţit pe toţi! Ne-aţi minţit că vom asista la o altfel de politică, ne-aţi minţit că vom avea altfel de politicieni, că nu vom mai avea conducători corupţi....Domnule Iohannis oare nu ar fi mai bine să o chemaţi pe dna Gorghiu şi să îi explicaţi că problemele de imagine ale PNL (chiar şi cea a ginerului domnului Blaga) vă afectează imaginea dumneavoastră de cavaler al dreptăţii?

Nu ar fi fost mai simplu ca în criteriile alea de integritate, pe care Alina Gorghiu ni le-a fluturat pe la nas, să scrie clar că orice persoană acuzată, oficial, de corupţie, mai ales dacă este arestată preventiv, este suspendată din partid până în momentul în care îşi dovedeşte nevinovăţia? Ar fi fost clar că PNL vrea o altfel de politică şi că se delimitează de băieţii ăştia deştepţi care au intrat în politică pentru a face bani.

Ştiu că sunteţi prea ocupat cu lansările de cărţi, dar românii care v-au trimis la Cotroceni s-ar putea să nu agreeze fotografiile în care Mircea Roşca se plimbă alături de dumneavoastră în campania electorală din 2014!