Directorul Gionee a reuşit performanţa de a cheltui zeci de milioane de dolari la cazino, iar telefoanele Allview ar putea fi în pericol din cauza asta.

Probabil că n-ai auzit prea des de Gionee şi poate că nu ştii cine sunt, dar sigur ai auzit de Allview. Ei bine, brandul românesc e ”aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, pentru că telefoanele Allview sunt telefoane Gionee rebranduite. Românii s-ar putea să aibă de suferit, chiar dacă nu e vina lor.
 

Brandul chinezesc de telefoane nu şi-a mai plătit furnizorii şi încearcă să ajungă la o înţelegere cu aceştia. A fost convocată o întâlnire, după ce 20 de furnizori au făcut o cerere de reorganizare pe fondul falimentului, la Shenzen Intermediat People’s Court, pe 20 noiembrie.

Un site chinezesc susţine că preşedintele companiei, Liu Lirong, a pierdut 1,4 miliarde de dolari la un cazino din Saipan. Acesta a declarat ulterior, însă, că e vorba de ”doar” 144 milioane de dolari.

Preşedintele susţine că nu a folosit banii de la Gionee pentru păcănele, dar sugerează că ”ar fi împrumutat din fondurile companiei”. Unii susţin că acesta ar fi doar un tertip şi că Lirong ar fi mutat, de fapt, banii din China, ca să nu mai fie sub controlul guvernului.Oricum ar fi, situaţia nu e una prea bună pentru Gionee, care se afirmase ca brand puternic în regiune şi care avea o creştere importantă în India.

La nivel global, Gionee înregistra scăderi în trimestrul doi din 2018, alături de Lenovo, Micromax şi Sony. Cu sau fără manevra preşedintelui companiei, Gionee oricum va avea de suferit, având în vedere că cele mai importante cinci branduri din China au devenit şi mai puternice, cu 87% cotă de piaţă în trimestrul trei din 2018, comparativ cu 81% în aceeaşi perioadă a anului trecut.