Guvernele României şi Bulgariei susţin obiectivele construirii unui al treilea pod şi a unei hidrocentrale pe Dunăre, între cele două ţări, a declarat  viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Oficialul a efectuat o vizită de lucru la Sofia în cadrul căreia a avut întrevederi cu premierul bulgar Plamen Oreşarski, cu Zinaida Zlatanova, viceprim-ministru al Bulgariei şi ministru al justiţiei şi fondurilor europene, precum şi cu Desislava Terzieva, ministrul bulgar al dezvoltării regionale.

S-a discutat în mod serios despre construcţia unei hidrocentrale pe Dunăre, între România şi Bulgaria, iar primul ministru bulgar susţine acest obiectiv important pentru cele două ţări. S-a discutat şi eventualitatea construirii unui al treilea pod, a spus Dragnea. El a precizat că locaţiile vor fi stabilite în perioada următoare şi că este important că guvernul bulgar, precum şi cel român susţin aceste două obiective.

Potrivit acestuia, alt subiect discutat a fost domeniul fondurilor europene.  Dezvoltarea regională s-a aflat de asemenea pe agenda discuţiilor, părţile convenind asupra necesităţii de a avea o colaborare foarte strânsă şi de a coordona politicile de dezvoltare regională, ţinând cont de proiectele comune.

Totodată, viceprim-ministrul român a prezentat interlocutorilor săi bulgari propunerea primului ministru Victor Ponta de a organiza o şedinţă de guvern comună între România şi Bulgaria, convenindu-se ca începând de săptămâna viitoare miniştri din cele două guverne să facă demersuri pentru ca la această şedinţă de guvern să se semneze o serie de acorduri şi memorandumuri.