Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si Departamentul pentru Energie au inceput un control la distribuitorii de energie.

Masura vine dupa ce peste 400 de posturi de transformare au ramas fara curent ca urmare a liniilor avariate de ninsori si viscol, au declarat, pentru Agerpres, surse din Departamentul pentru Energie.

Zilele trecute, peste 400 de statii de transformare au ramas nealimentate zilele trecute, dupa ce liniile au cazut. Numarul mare de dispozitive defectate nu este normal, nici macar in conditii de vreme severa, viscol si ninsori.

Autoritatile au demarat o ancheta sa veda ce investitii s-au facut in retelele de distributie, inclusiv din punctul de vedere al calitatii.

Astfel, ANRE a trimis miercuri, 29 ianuarie, o adresa catre toti distribuitorii de energie din tara, respectiv cei trei privati (Enel, E.ON si CEZ) si cei trei distribuitori de stat (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud).

Conducerea Departamentului pentru Energie doreste sa fie informata in privinta investitiilor si modernizarilor realizate la infrastructura retelelor electrice de distributie. Contractul de privatizare prevede inclusiv imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientizarii serviciilor prestate clientilor.