Ministerul Finanţelor Publice anunţă prorogarea termenelor de depunere a declaraţiilor şi de plată a unor impozite locale după cum urmează:

1. Termenul de declarare a clădirilor cu destinaţie nerezidenţială sau mixtă deţinute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie, la 31 mai.

2. Termenul de declarare a clădirilor deţinute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie la 31 mai.

3. Persoanele fizice şi juridice pot depune declaraţii pentru mijloacele de transport şi mijloacele de transport radiate până la data de 31 mai (în loc de 31 martie).

4. Primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit de la 31 martie, la 30 iunie.

Odată cu modificarea termenelor de declarare şi de plată sunt prelungite şi termenele legate de facilităţi. Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2016, impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport beneficiază de bonificaţia stabilită de către Consiliile locale.