Banca Naţională a României urmăreşte cu atenţie deciziile care urmează să fie luate în Europa în următoarele zile. Cursul euro-leu va fi caracterizat de volatilitate, spun experţii.

“Mi-e greu să speculez, dar e simplu de spus că va fi o volatilitate pe toate pieţele”, a declarat la Digi24 purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu.

Întrebat, concret, dacă euro va creşte sau nu, el a răspuns: „Vă pot spune că va fi o volatilitate, nu cred că e momentul să punctăm momentul euro-leu pe baza unei singure zile, am avut o zi de deprecieri, dar au urmat câteva aprecieri, întotdeauna deciziile de raportare la o evoluţie valutară nu se iau pe timp scurt şi nici pe momente de emoţie foarte mare”, a subliniat Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al BNR se declară încrezător că România poate face faţă acestei instabilităţi.

De la începutul crizei elene a lichidităţilor, oficialii BNR au dat asigurări că românii care au bani într-una din cele patru bănci cu capital grecesc nu au motive de îngrijorare. Băncile nu depind de banii băncilor-mamă, se supun legislaţiei româneşti şi sunt permanent supravegheate, a explicat BNR.