Vard Holdings Limited, unul dintre cei mai mari constructori de nave, care deţine şantierele navale de la Tulcea şi Brăila, a semnat un contract de peste 100 de milioane de euro (825 mil. coroane norvegiene) cu Farstad Shipping SA pentru livrarea unei nave.

Contractul prevede livrarea unei nave VARD 3 07 care urmează a fi livrată în iulie 2015. Caroseria navei va fi construită la şantierul naval de la Tulcea, iar operaţiunea de echipare va avea loc la Vard Langsten în Tomrefjord, Norvegia, a anunţat compania Farstad Shipping.

Nava care va fi construită la Tulcea este destinată operaţiunilor de control, întreţinere şi reparare, şi este similară cu cea comandată de Farstad Shipping în luna februarie a acestui an. Nava are o lungime de 143 de metri, o lăţime de 25 de metri, o suprafaţă a punţii mai mare de 1.800 mp şi poate primi 130 de persoane. Este echipată cu două macarale offshore, din care cea mai mare are o capacitate de ridicare de 250 de tone.

Farstad Shipping este un furnizor de vase mari, moderne pentru industria petrolieră. Flota companiei este formată din 59 de nave şi are alte 6 în comandă. Operaţiunile Farstad sunt conduse de la Alesund, Aberdeen, Melbourne, Perth, Singapore, Macae şi Rio de Janeiro.