Pentru prima oară în ultimii 17 ani, încasările sunt extrem de scăzute  Industria filmului întregistrează cea mai proastă vară din 1997 încoace, relatează Huffington Post, potrivit Gândul. Vânzările din bilete la filmele din cinema au scăzut cu 3.9 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă cu 15% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

Este pentru prima dată în ultimii 17 ani când niciun film lansat vara nu atinge vânzări de bilete de 300 de milioane de dolari pe piaţa internă. Acest fapt este unul ieşit din comun pentru Statele Unite, în condiţiile în care vara este anotimpul în care oamenii merg cel mai des la cinema.

Şi acest lucru este cauzat nu doar de calitatea scăzută a ultimelor filme lansate, precum „Eroi de sacrificiu 3“ (The Expendables 3) sau „Prizonier în timp“ (Edge of Tomorrow), filme care au dezamăgit aşteptările, ci şi interesul scăzut al oamenilor, potrivit New York Times.

Analiştii pun această scădere pe seama noilor opţiuni de divertisment, precum transmisiile online, şi a difuzării meciurilor din Campionatul Mondial.

„E o diferenţă notabilă. Chiar avem nevoie de mai multe filme care să depăşească fiecare 80-150 de milioane de dolari pe piaţa internă“, a precizat analistul-şef al BoxOffice.com, Phill Contrino.

Cu toate acestea, specialiştii se aşteaptă ca în 2015 situaţia să revină la normal, mai ales în condiţiile în care se anunţe producţii importante.