Marine Le Pen, care militează pentru o punere în aplicare a unei ”priorităţi naţionale” rezervate cetăţenilor francezi, propune, într-un interviu publicat joi introducerea unei taxe care să fie aplicată numai contractelor angajaţilor străini, relatează Reuters.

Această ”prioritate naţională”, pe care Frontul Naţional (FN, extrema dreaptă) a numit-o anterior ”preferinţă naţională”, se află de mult timp în centrul programului formaţiunii.

”Vom aplica prioritatea naţională angajărilor prin intermediul unui taxe suplimentare asupra noului cvontract al angajatului străin”, a declarat pentru Le Monde candidata în alegerile prezidenţiale din aprilie-mai.

”Aceste venituri vor fi vărsate în indemnizaţia şomerilor”, a precizat Marine Le Pen.

Preşedinta FN urmează să dezvăluie în acest weekend liniile mari ale programului ei, cu ocazia ”reuniunilor prezidenţiale” organizate la Lyon.

Ea este creditată pe prima poziţie în majoritatea sondajelor cu privire la primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu aproximativ 25%, însă este dată în mod sistematic perdantă în tururl doi indiferent de cel cu care intră în această bătălie.