Consiliul de Administraţia al Audi a numit un nou director executiv în persoana lui Hubert Waltl, membru în Consiliul de Administraţie al Volkswagen şi director executiv de producţie şi logistică. Decizia a fost luată după ce şeful de producţie, Frank Dreves ( 61 de ani), a anunţat că se va pensiona pe 31 martie, la cerere.

Waltl şi-a început cariera la Audi, în departamentul de strungărie al unei fabrici Audi, iar din 2009 este şeful departamentului de producţie al Volkswagen. El este artizanul introducerii sistemului de producţie modular şi tot acesta a avut iniţiativa deschiderii unor noi fabrici VW în afara Germaniei.

Dreves şi-a început cariera ca mecanic, avansând treptat, iar în 2007 a fost numit şef de producţie la Audi. Frank Dreves a jucat un rol crucial în campania de internaţionalizare a mărcii precum şi în introducerea unui sistem modern de producţie care viza optimizarea calităţii produselor şi o mai bună flexibilitate.

În cadrul Volkswagen, locul lui Waltl va fi ocupat de Thomas Ulbricht, care este deocamdată şef de producţie al diviziei Shanghai-Volkswagen din China.