Dacia a vândut anul trecut, la nivel global, peste 580 de mii de autovehicule, în creştere cu 6% faţă de 2015. Este un nou record pentru Dacia, care în 2014 a reuşit să treacă de 500.000 de maşini vândute.

Anul trecut, Dacia a ajuns la o cotă de piaţă de 2,8% în Uniunea Europeană, înmatriculările totale fiind de 413.523 de automobile, o creştere de 9,6%. Cea mai importantă piaţă internaţională pentru Dacia a fost Franţa.

Potrivit datelor autorităţilor, în România s-au înmatriculat peste 27.000 de automobile Dacia, cu 2,82% mai multe decât în 2015.

Noile modele Sandero şi Logan, de la Dacia, au fost prezentate oficial la salonul auto de la Paris, care a avut loc în toamna anului trecut. Acestea au câteva schimbări estetice. Printre cele mai importante modificări, sunt la stopuri, care vor fi formate din patru pătrate LED.

De asemenea, în partea din faţă a fost redesenată grila, iar luminile LED sunt în lateralul exterior al blocurilor optice. La interior, volanul are patru spiţe, iar claxonul s-a mutat pe volan.

Logan şi Sandero au printre opţiuni şi cameră pentru marşarier şi asistenţă la pornirea în rampă. Modul de 1.2 cu 75 de cai putere va fi înlocuit, va avea trei cilindri, 1.0 SCe şi acelaşi număr de cai putere.

În ceea ce priveşte Dacia Duster, noul model este dotat cu o cutie automată de ultimă generaţie, dezvoltată de Grupul Renault-Nissan.