Un nou proiect de lege va aduce o serie de modificări în ceea ce priveşte ITP-ul. Proiectul propune introducerea unor defecte minore peste care inspectorii pot trece cu vederea.

Şi pentru că tot am ajuns la ITP, am intrat pe website-ul RAR să vedem cum poţi verifica dacă un vehicul are sau nu inspecţia tehnică periodică la zi. Dacă n-ai păstrat cum se cuvine certificatul de înmatriculare, iar data de pe spatele acestuia s-a şters, poţi vedea online când trebuie să mergi să-ţi faci ITP-ul. De asemenea, această platformă poate fi folosită atunci când vrei să-ţi cumperi o maşină rulată şi până să ajungi la o întâlnire cu vânzătorul verifici dacă maşina are sau nu ITP.

Intră pe website-ul RAR la adresa (http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp). Aici, vei avea de completat un formular. Fie introduci seria CIV, fie seria de caroserie a maşinii în cauză. După această operaţie, mai trebuie să introduci un cod de siguranţă, iar în câteva secunde vei afla dacă maşina în cauză are sau nu ITP. Nimic mai simplu!