Salonul Auto de la Geneva îşi deschide astăzi porţile pentru publicul larg, după zilele rezervate presei. Unul dintre cele mai aşteptate şi mai interesante modele ale anului, Lamborghini Huracan, a ieşit pentru prima dată în lume, la expoziţia din Elveţia.

Botezat, în stilul clasic Lamborghini, după un celebru taur de coridă, Huracan LP610-4 este înlocuitorul lui Gallardo, cel mai de succes model din istoria mărcii din Sant'Agata Bolognese.

De altfel, există o asemănare evidentă între Huracan şi Gallardo. Propulsat de un motor V10 cu o capacitate de 5,2 litri şi o putere de 610 cai, noul bolid este capabil de o viteză maximă ameţitoare de 325 de kilometri pe oră.

Acceleraţia este cel puţin la fel de impresionantă: Huracan are nevoie de numai 3,2 secunde pentru a atinge prima sută de kilometri pe oră, iar în 9,9 secunde deja atinge 200 de kilometri pe oră.

Fiecare cal putere al acestui model trebuie să tragă doar 2,33 kilograme. Deşi irelevant la un automobil supersportiv şi exclusivist, consumul anunţat de Lamborghini este 12,5 litri la sută, în ciclu mixt.

Asta pentru că Huracan are sistem start/stop şi se bucură de o tehnologie nouă care combină injecţia directă cu cea indirectă. Mai are tracţiune integrală şi o cutie de viteze automată, în şapte trepte, cu dublu-ambreiaj.