Volkswagen Beetle a fost modificat uşor pentru a fi pe placul publicului. Modelul german primeşte o gamă de motorizări noi şi o echipare ceva mai generoasă. Volkswagen a anunţat o serie de modificări pentru actualul Beetle, un model care se află pe piaţă deja de trei ani. Versiunea 2015 a popularului model german beneficiază de câteva îmbunătăţiri aduse gamei de motoare, care a devenit acum ceva mai economică.

Potrivit comunicatului oficial sosit de la Wolfsburg, noul Beetle beneficiază de cinci motoare revizuite, capabile să respecte normele de poluare Euro 6. Cei care preferă benzina vor putea alege între trei agregate revizuite, cu 105, 150 sau 220 de cai putere. Ultimul este chiar unitatea de 2.0 litri TSI, regăsită şi pe Golf GTI.

Pentru cei care preferă dieselul există doar două alternative, una de 110 şi una de 150 de cai putere. Motorizările pot fi asociate unei transmisii automate cu dublu ambreiaj DSG, capabilă să deconecteze motorul atunci când nu detectează o acceleraţie, pentru a economisi carburant.

La nivel exterior, Volkswagen Beetle primeşte trei noi culori de caroserie: Tornado Red, Pure White şi Reflex Silver Metallic. Lista de echipamente se măreşte şi ea şi va include un nou sistem de navigaţie Discover Media, o cameră pentru marşarier, sisteme de siguranţă ca Rear Traffic Alert şi Blind Spot Monitor.

Volkswagen susţine că noul Beetle va fi disponibil în showroom-urile din Germania, ţara mamă, spre sfârşitul acestui an, ceea ce înseamnă că el va ajunge şi la noi începând cu 2015.

Sursa: Automarket.ro