Uzina Ford de la Craiova va angaja, până la sfârşitul lui iulie, 976 de persoane pentru producţia noului model EcoSport, care va începe în toamna acestui an, premierul Sorin Grindeanu, care a vizitat vineri fabrica de autoturisme, spunând că ”este foarte important ca marile companii mondiale să găsească în ţara noastră un mediu atractiv”.

Sorin Grindeanu a vizitat, vineri dimineaţă, Uzina Ford România de la Craiova, unde a avut o întrevedere cu Steven Armstrong, vicepreşedinte şi director operaţional Ford Europa, precum şi cu Andrew McCall, vicepreşsedinte Relaţii Guvernamentale Ford Europa, în prezenţa preşedintelui Ford România, John Oldham.

“Am ţinut să vin la Craiova pentru a saluta ceea ce de fapt se va întâmpla în perioada următoare, şi anume extinderea companiei în Craiova prin angajarea a aproape o mie de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. E foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în ţara noastră un mediu atractiv, să putem să venim în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, aşa cum e cazul Fordului la Craiova, într-un mediu propice să se poată dezvolta iar acest mediu l-au găsit. Încă o mie de oameni, dacă vorbim direct de companie, şi mulţi alţii pentru supplier-ii care vor da subansamble pentru Craiova. Înţeleg că în această toamnă se va intra pe linie de producţie a unui nou autovehicul, ăsta e un lucru bun. Am discutat ceea ce am discutat în ultimele zile aproape peste tot pe unde am fost, despre infrastructură şi despre problema pe care o are Craiova legată de infrastructură”, a afirmat Sorin Grindeanu, la finalul vizitei la fabrica Ford.

Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajaţi începe în luna aprilie şi se va încheia la sfârşitul lunii iulie.

“Suntem foarte mândri de echipa noastră şi de progresul înregistrat în ultimele luni ale acestui an şi suntem foarte bucuroşi să primim în uzina noastră încă 976 de noi angajaţi în vederea pregătirii producţiei modelului EcoSport a cărui lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia ca înainte de vizită să putem avea o discuţie cu domnul premier care a fost extrem de productivă, suntem foarte mulţimiţi de suportul pe care l-am primit din partea Guvernului şi al autorităţilor locale şi aşteptăm cu nerăbdare să avem o lansare cu succes, să creştem în continuare afacerie noastre şi prezenţa noastră aici”, a precizat Steven Armstrong, vicepreşedinte şi director operaţional Ford Europa.